Door op 18 januari 2014

Arnold Keijzer hijst gemeentevlag op natuurspeelplaats

Afgelopen woensdag kon wethouder Arnold Keijzer de vlag hijsen op het hoogste punt van de natuurspeelplaats in het Sterrenbos. Het was al lange tijd een diepe wens van de PvdA Maassluis dat er een grote speeltuin zou komen voor alle kinderen in Maassluis. Er zijn veel onderzoeken, moties en zelfs een raadswerkgroep aan te pas gekomen. De PvdA was samen met het CDA initiatiefnemer voor deze speeltuin. De PvdA is dan ook blij dat de werkzaamheden in de speelplaats vorderen en de speeltuin dit jaar volop gebruikt kan worden door de kinderen in Maassluis.  De natuurspeelplaats is een van de concrete resultaten van investeren in de aantrekkelijkheid van Maassluis.

Arnold Keijzer: “Sinds november is er veel werk verzet. De vormen van de natuurspeelplaats zijn al goed zichtbaar. Er is ruim 6.000m³ grond aangevoerd om een spannende en avontuurlijke speellandschap te maken. Ook zijn er natuurlijke materialen aangevoerd zoals boomstammen, keien, Brabants duinzand, takken en rioolbuizen die de komende tijd worden verwerkt in diverse speelaanleidingen. En op 5 februari ga ik samen met kinderen van een basisschool de bomen planten. Het eind komt in zicht!”

In de speeltuin langs de Nieuwe Waterweg in het Sterrenbos zal de jeugd lekker kunnen klauteren, forten kunnen bouwen, verstoppertje of tikkertje kunnen doen. Spelen met water behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden: met een grondwaterboring wordt door een pomp water opgepompt. De energie voor deze pomp wordt op een duurzame manier geleverd door zonnepanelen ter plaatse. De pomp voorziet een waterspeeltafel  en een handpomp van water, waarna het water zijn weg via een meanderend beekje richting de Nieuwe Waterweg vervolgt. Door en over dit water worden ook diverse eilandjes en bruggetjes aangelegd.

De plannen voor de speeltuin zijn met inbreng van de toekomstige gebruikers, bezoekers, omwonenden, kinderen, maatschappelijke organisaties en belangstellenden gemaakt en het is wachten op de feestelijke opening in het voorjaar van 2014. Keijzer: “Dan kunnen we echt samen op avontuur in de natuur!”