Door op 12 december 2013

Arnold Keijzer lijsttrekker PvdA Maassluis

De PvdA Maassluis heeft tijdens de ledenvergadering op 11 december wethouder en loco burgemeester Arnold Keijzer opnieuw tot lijsttrekker gekozen. De PvdA heeft ook haar nieuwe verkiezingsprogramma en de lijst met overige kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 vastgesteld.

De PvdA is verguld met de goede mix van ervaring, vernieuwing, leeftijden en verschillende achtergronden. Er staan alleen minder vrouwen op de lijst dan de PvdA zou willen. Verder is er een waardige afspiegeling van de Maassluise samenleving gevonden, vol kwaliteit en ambitie. De PvdA is met het vaststellen van een stevig verkiezingsprogramma en een lijst kandidaten klaar voor de campagne voor de raadsverkiezingen. Om Maassluis ook in de jaren na 2014 te werken aan een sterk en sociaal Maassluis.

De bekende wethouder en loco burgemeester Arnold Keijzer is lijsttrekker en eerste kandidaat wethouder. Op nummer 2 staat raadslid Sjoerd Kuiper (34), in het dagelijks leven ambtelijk secretaris bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Op de plaats 3 staat de hoogste nieuwe binnenkomer, Murat Ciftci. De in Maassluis geboren en getogen Murat (31) werkt bij ING in Rotterdam en is daarnaast ook actief bij MSV’71 als coach bij de senioren op zondag. Raadslid en oud-wethouder onderwijs, jeugd, volkshuisvesting en sport Joop Luijendijk (65) staat op plek 4. Op plek 5 staat de tweede nieuwe kandidaat Gert Rikhof (63). Gert was consultant bij BMC en is nu zelfstandig ondernemer en actief in de cultuur. Plek 6 is voor huidig steunraadslid Jo-Ann van Geest (42), research en development manager bij een voedingsmiddelenproducent. Op plek 7 staat Jorrit Keijzer (32), leidinggevende bij een hotel in Delft. Jorrit is daarnaast al sinds jaar en dag actief binnen basketbalvereniging Green Eagels. Op plek 8 staat de jongste op te lijst: Abdullah Ertekin (24), Abdullah is bestuurslid voor de PvdA en is vierdejaars rechten student aan de Haagse Hogeschool. Abdullah heeft gewerkt in de schuldhulpverlening en is sinds kort werkzaam bij de belastingdienst. Op plek 9 staat Hans de Bruin (55), consultant in het sociaal domein. Daarnaast is Hans voorzitter van de Furieade. Op plek 10 staat raadslid Turgay Yucel, die in het dagelijks leven projectleider is bij gemeentewerken Rotterdam.

De gerespecteerde wethouder van sociale zaken, werkgelegenheid, zorg en welzijn Pieter Kromdijk is ook in de periode 2014-2018 beschikbaar om als wethouder vorm te geven aan de nieuwe verantwoordelijkheden van de gemeente op het terrein van zorg en sociale zaken.

De overige kandidaten laten met hun plaatsing op de lijst laten zien dat ze vertrouwen in de nieuwe ploeg PvdA-ers hebben en de partij en fractie steunen met raad en daad.

 1. Arnold      Keijzer
 2. Sjoerd      Kuiper
 3. Murat      Ciftci
 4. Joop      Luijendijk
 5. Gert      Rikhof
 6. Jo-Ann      van Geest
 7. Jorrit      Keijzer
 8. Abdullah      Ertekin
 9. Hans      de Bruin
 10. Turgay      Yucel
 11. Laurien      Poleij
 12. Mike      Feuerberg
 13. Frans      van Ditshuizen
 14. Peter      van Baalen
 15. Jaap      van der Hoest
 16. Peter      Koedood
 17. Hilde      Jansen
 18. Arjan      van der Kooij
 19. Lelia      van der Tak
 20. Gerry      Hanneman
 21. Ed      Biesbroek
 22. Carel      Verhappen
 23. Pieter      Hoogenraad
 24. Leen      Lucardi
 25. Piet      de Groot
 26. Lidy      Knoop
 27. Mieke      Landsbergen
 28. Pieter      Kromdijk