PvdA Maassluis eert op 1 mei de medewerkers op de werkvloer

Door Sjoerd Kuiper op 1 mei 2021
Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, heeft de PvdA Maassluis rozen en gevulde koeken bezorgd bij de medewerkers op de werkvloer van supermarkten en verpleeghuizen in Maassluis.
Al meer dan een jaar werken in de supermarkten veel medewerkers onder moeilijke omstandigheden hard om te zorgen dat de inwoners in Maassluis veilig hun dagelijkse eten kunnen kopen. In de De Tweemaster en DrieMaasHave werken de medewerkers al ruim een jaar onder grote druk om de bewoners liefdevol te verzorgen en het coronavirus zo goed mogelijk buiten de deur te houden.
“Wij vinden het belangrijk om op 1 mei de medewerkers van de werkvloer in het zonnetje te zetten voor het belangrijke werk wat zij doen”, aldus Sjoerd Kuiper, wethouder van o.a. werk en inkomen. “De PvdA Maassluis maakt een groot compliment voor alle mensen die al een jaar extra hard werken om ons gezond en veilig te houden: medewerkers in de zorg, schoonmakers de supermarkt medewerkers, onze gemeentelijke buitendienst. Deze rozen voor deze medewerkers in de zorg en de supermarkten staan symbool voor onze waardering voor al die kanjers.”
“We herdenken op 1 mei de vele dappere mensen die hebben gestreden voor de rechten van werknemers, de 8 urige werkdag, de bestrijding van kinderarbeid, de volksverzekeringen tegen de risico’s van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Onze sociaal democratische beweging heeft daarin veel bereikt en er is veel om trots op te zijn! Maar de strijd voor goed werk is nog steeds bitterhard nodig.
Want tijdens deze coronacrisis zie je pijnlijke scheidslijnen ontstaan tussen mensen die de zekerheid kennen van inkomen uit vast werk en de onzekerheid van mensen die werken op oproepbasis en in ZZP-constructies. De coronacrisis laat nog duidelijker zien hoe ongelijk zekerheden zijn verdeeld op onze arbeidsmarkt. Onzekerheid treft veel mensen, maar nog vaker de mensen met kortere schoolcarrières, minder diploma’s, minder werkervaring, lagere inkomens en kleine buffers. Zij zijn het kwetsbaarst en daardoor als eerste en het ergste de dupe. Zeker zijn van je bestaan, betekent goed loon en een goed sociaal vangnet, want ondanks dat het werk stil ligt liggen je rekeningen dat niet.”
  
Sjoerd Kuiper

Sjoerd Kuiper

Sjoerd Kuiper (PvdA): zeker zijn van een stad voor iedereen Stel je eens voor: Ik ben Sjoerd Kuiper, 38 jaar, geboren en getogen in Maassluis. Mijn vriendin en ik zijn de ouders van een dochter van 6 en zoon van 4. Ik ben geboren aan de Merellaan, heb in Sluispolder Oost gewoond en woon nu

Meer over Sjoerd Kuiper