Door Sjoerd Kuiper op 23 september 2014

PvdA Maassluis op wijkbezoek in Sluispolder West

De PvdA Maassluis is zaterdag 20 september 2014 op wijkbezoek geweest in de Sluispolder. Tijdens dit wijkbezoek heeft de PvdA Maassluis gesproken met bewoners van o.a. de Guido Gezellestraat, de Bilderdijklaan en de Jacob Catsstraat.

 

De sociaal democraten troffen veel tevreden bewoners. Het belangrijkste onderwerp van gesprek was uiteraard de sloop en nieuwbouw in de wijk en de zorgen die bewoners daarover hebben. De bewoners van de Guido Gezellestraat, van wie de woningen als eerste zullen worden gesloopt, waren zeer te spreken over de gesprekken die zij hebben gehad met de Maasdelta Maassluis. Wel maakten de bewoners zich zorgen over de vaak hogere huren die zij zullen moeten gaan betalen bij de nieuw aangeboden woningen.

 

Bewoners van de Jacob Catsstraat hebben zorgen over hoe het precies gaat met de verhuiskosten, aangezien deze bewoners in principe twee keer moeten verhuizen. Eerst naar een vervangende woning en daarna terug naar de nieuw gebouwde woning in de Jacob Catsstraat. De PvdA fractie zal deze zorgpunten onder de aandacht brengen van Maasdelta en het college van B&W.

 

Tijdens het wijkbezoek constateerde de PvdA Maassluis zelf dat in het parkje achter de Guido Gezellestraat zeer veel zwerfvuil en lege plastic en glazen flessen lagen. Een kleine opruimactie zorgde ervoor dat het parkje weer netjes was. “We zijn er niet vies van om de handen even uit de mouwen te steken” sprak PvdA wethouder Arnold Keijzer.

 

De PvdA bezoekt regelmatig buurten en wijken in Maassluis om direct zelf met bewoners te spreken over de woon- en leefomgeving en andere onderwerpen die leven bij Maassluizers. De PvdA vindt het belangrijk constant in gesprek te zijn met bewoners. Niet alleen per e-mail, telefoon of twitter, maar ook door gesprekken op straat. Op zaterdag 18 oktober zal de PvdA weer op wijkbezoek gaan. Wilt u ook de PvdA uitnodigen om bij u in de wijk op bezoek te komen, dan kunt u ook daarover contact opnemen met campagnecoördinator Jorrit Keijzer j.keijzer@maassluis.nl. Kijk voor meer informatie op www.pvdamaassluis.nl of benader de PvdA per twitter op @PvdAMaassluis