Door op 25 februari 2014

PvdA Maassluis organiseert rondetafelgesprek “de zorg is onze zorg”

Tweede Kamerlid Otwin van Dijk

Tweede Kamerlid Otwin van Dijk, woordvoerder langdurige zorg

De PvdA Maassluis organiseert onder het motto “de zorg is onze zorg” op maandagavond 3 maart een rondetafelgesprek over de toekomst van de zorg in Maassluis. In vorm van een ‘rondetafelgesprek’ zal het gesprek in buurtcentrum de Hooftzaak gaan over de toekomst van de zorg in Maassluis.

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met de zorg. In Maassluis alleen werken er al ruim 800 mensen in de zorg. “De zorg is dus onze zorg” zegt de PvdA Maassluis daarom. De gemeente krijgt binnenkort belangrijke extra, nieuwe taken op het gebied van de zorg en welzijn, maar krijgt daar minder geld voor dan het rijk er nu aan uitgeeft. De zorg zal in de toekomst dus slimmer en anders moeten worden georganiseerd. Dichter bij mensen en met minder bureaucratie. Waar de huisarts en wijkverpleegkundige belangrijker worden en er een einde komt aan de stopwatch cultuur van zorgaanbestedingen.

Wethouder Pieter Kromdijk heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) sociaal in te voeren en staat te trappelen om ook de nieuwe zorg en welzijnstaken uit te gaan voeren. De PvdA laat zich daarvoor graag optimaal informeren door medewerkers in de zorg en patiënten en cliënten.

Daarom is Tweede Kamerlid Otwin van Dijk (woordvoerder langdurige zorg, voormalig wethouder en zelf rolstoelgebonden) is als gastspreker aanwezig. Hij zal een toelichting geven op wat er in Den Haag is afgesproken over de langdurige zorg. Ook zijn medewerkers van Careyn en Argos uitgenodigd om te vertellen wat zij in de praktijk meemaken en wat er anders of beter kan in de toekomst. De avond is nadrukkelijk bedoeld om de (kandiaat) raadsleden en het Kamerlid te informeren over wensen en ideeën die leven bij bewoners (wel of geen zorggebruikers) en medewerkers in de zorg. Zodat de Partij van de Arbeid de nieuwe gemeentelijke taken zo goed mogelijk op de behoeften van bewoners kan afstemmen..

Iedereen is welkom bij het rondetafelgesprek, maar medewerkers uit de zorg en ervaringdeskundigen hebben voorrang bij een plek aan tafel. De avond begint om 20:00, zaal open 19:30. Locatie: buurtcentrum de Hooftzaak (P.C. Hooftlaan 11a). Voor aanmelding of vragen: mail Sjoerd Kuiper (s.kuiper@maassluis.nl)