27 januari 2021

Raadslid Iris Vrolijks op plek 27 op de landelijke kieslijst van de PvdA

Afgelopen zaterdag stelde het PvdA congres haar kieslijst voor de Tweede Kamer verkiezingen vast. Iris Vrolijks en de andere kandidaten kregen hier de steun van het congres om in maart verkozen te kunnen worden als kamerlid. Met haar 22 jaar is Iris Vrolijks de jongste kandidaat van de kieslijst van de PvdA. Iris Vrolijks is nu zo’n 2,5 gemeenteraadslid in Maassluis, waar zij destijds ook als jongste lid van de raad verkozen werd. In de raad zet zij zich in voor o.a. onderwijs, jeugdzorg en duurzaamheid.

Iris Vrolijks wil met haar plek in de gemeente en nu op de kieslijst van de Tweede Kamer laten zien dat jongeren zelf kunnen beslissen over hun toekomst. Iris Vrolijks: “Er wordt heel veel over jongeren gepraat. Het is tijd dat wij niet alleen mee gaan praten, maar juist ook mee gaan beslissen. Daarom wil ik de Tweede Kamer in, om op te komen voor mijn generatie.”

De afgelopen jaren zetten Iris Vrolijks zich als gemeenteraadslid niet alleen in voor jongeren, maar voor alle inwoners van de stad. Zo werd door het amendement van haar Maassluis een van de eerste gemeente met een verbod op straat intimidatie.