Gert Rikhof

Gert Rikhof

Over Gert Rikhof

Vandaag stelt Gert Rikhof (nr.5) zich voor:
Ik ben Gert Rikhof, 63 jaar. Ik woon sinds 1989 met veel plezier in Maassluis. Mijn interesses en hobby’s zijn klassieke muziek, rechten en politiek. Van muziek en bestuursrecht heb ik mijn beroepswerkzaamheden kunnen maken, ik werk nu als zelfstandig adviseur. Momenteel ben ik lid van de Culturele Raad Maassluis, adviseur van de Stichting Muziek tussen Maas en Sluis en lid van het bestuur van de Stichting Maassluise Muziekweek. Daarnaast ben ik lid van de bezwarencommissie van de gemeente Leusden.

Waarom PvdA?
Mijn interesse voor de politiek is ontstaan tijdens mijn middelbare schooltijd. Bij de discussies op mijn school stonden naastenliefde, opkomen voor degenen die het niet alleen kunnen en het idee dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de samenleving centraal. Dat vind ik het meest terug bij de PvdA.

Breedtecultuur
De PvdA zet zich in voor actieve (het zelf doen) en passieve (het bijwonen van optredens) deelname aan cultuur door alle inwoners van Maassluis. Daarvoor moeten onder meer de amateuristische kunstbeoefening en jong talent gestimuleerd worden. Hiertoe zal onder meer de subsidiering opnieuw bekeken moeten worden. Er moeten daarom ook meer mogelijkheden komen voor optredens, zoals een mobiel podium en een open podium.

Voor wat wil jij je de komende 4 jaar inzetten?
Als nieuw raadslid wil ik mij inzetten voor goede onderwijskundige, culturele en sociale voorzieningen, waardoor iedereen ( jong en oud, van welke afkomst dan ook) actief en passief kan deelnemen aan de samenleving.

Heb je nog een uitsmijter?
Wilt u dat ik mij de komende vier jaar kan inzetten voor een bruisend kunst en cultuur klimaat in Maassluis? Stem dan 19 maart op PvdA Maassluis, lijst 1.