Vice-fractievoorzitter

Pieter Kromdijk

Jeugd(zorg) en onderwijs, openbare orde en veiligheid, bestuur, personeel en organisatie en communicatie.
Pieter Kromdijk

Over Pieter Kromdijk

Ik ben Pieter Kromdijk, 62 jaar, wethouder en huisarts in onze mooie stad Maassluis. Als wethouder heb ik de afgelopen 8 jaar hard gewerkt aan onze sociale stad, waar iedereen kansen moet krijgen.

Wat speelt er op gebied van zorg en welzijn?

Mensen die zorg of begeleiding nodig hebben, moeten dichtbij huis worden geholpen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Zij kunnen in Maassluis bijvoorbeeld terecht bij de nieuwe woonservicezone de Vloot. We hebben in Maassluis laten zien hoe de nieuwe regelingen voor zorg en welzijn goed in de praktijk kunnen werken. Andere gemeenten komen daarvoor nu in Maassluis kijken hoe ook zij dit voor elkaar kunnen krijgen.

Hoe zit het met het armoedebeleid in Maassluis?
Mensen met een laag inkomen kansen bieden. Dat is de kern van ons armoedebeleid. Maassluizers met een bijstandsuitkering begeleiden we om hun kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. We zetten actief schuldhulpverlening in. Zeker bij kinderen willen we sociale uitsluiting door armoede voorkomen. Daarom voeren we een actief armoedebeleid voor kinderen in een achterstandspositie. Dat is keihard nodig!

Wat is belangrijk de komende vier jaar?
Er komen veel taken op sociaal gebied van het rijk naar de gemeenten. Met mijn ervaring kan ik ervoor zorgen dat die overgang soepel verloopt, zonder dat er Maassluizers in de knel komen. Ik wil de komende jaren álle Maassluizers een goed toekomstperspectief geven. Als eerste onze mensen van Dukdalf een veilige toekomst bezorgen, ondanks de bezuinigingen van het Rijk.

Heb je nog een uitsmijter?
Wilt u dat ik mij de komende 4 jaar in blijf zetten voor een sociaal betrokken Maassluis? Stem dan op 19 maart op PvdA lijst 1!