Door op 10 november 2013

PvdA boekt succes bij begrotingsraad

De PvdA heeft succes geboekt bij de raadsvergadering over de begroting 2014. Niet alleen is de begroting van ons college unaniem en ongewijzigd aangenomen, de fractie heeft ook steun gekregen voor alle aanvullende moties.

Alle moties zijn hier te vinden, maar voor het gemak hieronder een simpele weergave van onze moties.

Motie: openbaar vervoer op loopafstand

De PvdA wil uitzoeken of de buslijnen kunnen worden omgelegd, zodat meer bewoners een bushalte dicht bij huis krijgen. En of het mogelijk is binnen Maassluis een ringbus te laten rijden, die ook langs de stations gaat. Zo zou iedereen dicht bij huis op in het OV stappen en via de Hoekse Lijn verder reizen.

Motie: Halte burgemeesterswijk aan de Hoekse Lijn

De PvdA wil dat bewoners rondom het nieuwe station Burgemeesterswijk daar zo min mogelijk last krijgen. Daarom vraagt de PvdA of het station wel ver genoeg van de flats is gepland en of er voldoende parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd.

Motie: impuls Oranjeplassen

De PvdA vindt dat de Oranjeplassen beter kunnen worden benut als recreatiegebied voor onze drukke stad. Daarom vraagt de PvdA om met Rotterdam (de eigenaar) samen het gebied te ontwikkelen en het strandje uit te breiden en voorzien van voorzieningen en fietspaden er heen.

Motie: Rotterdampas

De PvdA wil de Rotterdampas goedkoop houden voor Maassluizers met een laag inkomen. Met deze pas kunnen de bewoners van Maassluis gratis of met flinke korting meer dan 500 zeer diverse activiteiten ondernemen (van film en speeltuin tot theater en zwembad). De PvdA vindt dat ook mensen met een laag inkomen moeten kunnen meedoen aan het leven!

Motie: Armoedebeleid

De PvdA Maassluis wil dat het geld dat door het rijk beschikbaar wordt gesteld voor armoedebeleid ook werkelijk hieraan worden uitgegeven. Ook wil de PvdA sociale uitsluiting van kinderen die in armoede opgroeien voorkomen.

Motie: Schulden voorkomen, in kaart brengen en zo snel mogelijk oplossen.

De PvdA wil schulden voorkomen, de groepen mensen met schulden beter in kaart brengen en uit de problemen helpen. Zeker in de huidige crisis waar veel mensen hun werk verliezen. De PvdA vraagt om onderzoek naar de nieuwe groepen mensen met schulden en denkt daarbij oa aan: ZZP-ers met te weinig opdrachten, mensen met restschulden, werkende armen door te hoge lasten. Hoe komen mensen weer uit die problemen? Welke regels moeten er anders om te zorgen dat iedere Maassluizer gewoon zijn eigen boodschappen kan betalen? Hoe kan de schuldhulpverlening beter en minder bureaucratisch worden vormgegeven? Ook wil de PvdA financiƫle optimale voorlichting om schulden te voorkomen.