Zeki Celikkaya legt raadswerk tijdelijk neer vanwege zinloos geweld

5 september 2023

Het Maassluise PvdA raadslid Zeki Celikkaya legt zijn raadslidmaatschap tijdelijk neer en maakt gebruik van de regeling van ziekteverlof waarin hij tijdelijk als raadslid wordt vervangen. Celikkaya heeft onlangs ernstig oogletsel opgelopen toen hij twee winkeldieven in Schiedam aansprak op hun gedrag en tegen wilde houden. De jongeren vluchtten daarop weg maar gooiden tijdens hun vlucht een blikje dat in het oog van Celikkaya terecht kwam. Inmiddels is hij enkele malen geopereerd en is voorlopig niet in staat het raadswerk te vervullen.

Zeki Celikaya “Ik zit nu in een heftige periode. Na enkele operaties blijkt dat ik nog een flinke tijd bezig ben met de medische trajecten. Ik moet nu voorrang geven aan mijn herstel en wil ook in overleg met de artsen snel en verantwoord terugkeren bij mijn werkgever. Het raadswerk kan ik de komende periode niet goed invullen en daarom heb ik voorzitter van de gemeenteraad gemeld dat ik gebruik wil maken van de regeling vervanging bij langdurige ziekte.”

Iris Vrolijks, vicefractievoorzitter van de Maassluise PvdA,: “We zijn enorm geschrokken over wat Zeki is overkomen. Het is afschuwelijk wat deze winkeldieven aan letsel hebben toegebracht aan onze altijd vriendelijke Zeki. Hij wilde als toevallige omstander het goede te doen. We hopen dat de daders worden gepakt en berecht maar bovenal dat Zeki kan herstellen en zijn zicht terug krijgt. We hebben alle begrip voor Zeki en wensen hem heel veel sterkte toe.”

Steunraadslid Abdullah Ertekin zal in de raadsvergadering van 12 oktober worden geïnstalleerd als vervanger van Zeki Celikaya.