Door op 14 januari 2014

PvdA presenteert verkiezingsprogramma Sterk en Sociaal

De PvdA Maassluis presenteerde zaterdag haar verkiezingsprogramma met de titel ‘Sterk en Sociaal’. Na een korte toelichting van lijsttrekker Arnold Keijzer overhandigde hij symbolisch het eerste exemplaar van het programma aan de voorzitter van de adviesraad samenlevingszaken, Bart Luttik.

De PvdA presenteert traditioneel haar verkiezingsprogramma aan een organisatie die net als de PvdA opkomt voor de belangen van de Maassluise burgers. De adviesraad samenlevingszaken heeft net als de PvdA een scherp oog voor de meest kwetsbare mensen in Maassluis en adviseert de gemeenteraad en het college over sociale kwesties en was daarom voor de PvdA een goed adres. Voorzitter Luttik vertelde de aanwezigen juist waarom de rol van de gemeenteraad zo belangrijk is: door de nieuwe verantwoordelijkheden van gemeenten op gebied van zorg, jeugdzorg en werk worden lokale politieke keuzes steeds belangrijker.

Het verzoek van de PvdA had de adviesraad overigens er wel toe gebracht om alle programma’s op te vragen. De adviesraad is immers neutraal en adviseert de hele gemeenteraad, zo benadrukte Luttik. Hij roemde namens de adviesraad overigens wel de inzet van wethouder Kromdijk op het terrein van zorg en sociale zaken en de goede samenwerking met de wethouder.

Aan het opstellen van het nieuwe verkiezingsprogramma is een uitgebreid proces voorafgegaan: veel bewoners en organisaties hebben ideeën en wensen aangeleverd. Uiteindelijk zijn alle plannen in werkgroepen besproken en heeft de eindredactie het programma opgesteld. Het programma is hieronder te downloaden: PvdA_Verkiezingsprogramma_2014-2018_def