Lijsttrekker PvdA Maassluis

Sjoerd Kuiper

Sjoerd Kuiper (PvdA): zeker zijn van een stad voor iedereen

Stel je eens voor:

Ik ben Sjoerd Kuiper, 38 jaar, geboren en getogen in Maassluis. Mijn vriendin en ik zijn de ouders van een dochter van 6 en zoon van 4. Ik ben geboren aan de Merellaan, heb in Sluispolder Oost gewoond en woon nu in het centrum. Ik werk voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Al 12 jaar zet ik me via de gemeenteraad in om Maassluis sterker en socialer te maken. De laatste 4 jaar als fractievoorzitter. In m’n vrije tijd loop ik hard, ben ik graag op het water en ben ik soms actief bij scouting.

Waarom ben je actief voor de PvdA?

Omdat de PvdA zekerheid wil bieden en vooruitgang mogelijk wil maken. Ook voor mensen die het minder hebben getroffen. De PvdA komt niet alleen voor deelbelangen op, maar staat voor een samenleving waarin iedereen meetelt: jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon. De PvdA roept niet vanaf de zijlijn, maar neemt verantwoordelijkheid en probeert idealen te verwezenlijken.

Wat vind je belangrijk?

Onder het motto ‘van de straat naar de raad’ gaan we al meer dan 10 jaar op wijkbezoek. Daar horen we waar mensen tegenaan lopen: van woonoverlast tot discriminatie. Dat laagdrempelige, directe contact met inwoners vind ik belangrijk.

Wat wil je bereiken?

Ik wil dat alle inwoners zeker zijn van een stad die werkt voor iedereen. Een fijne stad om te leven, met gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht je inkomen, je achtergrond of je opleiding. Met liefdevolle zorg en ondersteuning als het nodig is. Met goede woningen in leefbare wijken, voor iedere beurs. Daar wil ik de komende jaren verder aan werken.